Sinop’ta 2024’ün İlk 7 Ayında 4.834 Asayiş Olayının Yüzde 97’si Aydınlatıldı

Sinop’ta 2024’ün İlk 7 Ayında 4.834 Asayiş Olayının Yüzde 97’si Aydınlatıldı

Sinop'ta 2024 yılının ilk yedi ayında meydana gelen 4.834 asayiş olayının yüzde 97'si aydınlatıldı. Huzur operasyonları kapsamında ruhsatsız silahlarla mücadele ve firari şahısların yakalanmasına devam ediliyor.

A+A-

Sinop Valiliği tarafından düzenlenen "İl Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı"nda, 2024 yılının ilk yedi ayında Sinop’ta meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl içerisinde gerçekleşen 4.834 olayın yüzde 97’sinin aydınlatıldığını belirtti.

Yüksek Aydınlatma Oranı ve Kararlılık

Vali Özarslan, “İlimizde meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdiğimizde 2024 yılının ilk yedi ayında 4.834 olay meydana gelmiştir. Bu olayların yüzde 97’si aydınlatılmıştır. Olayların tamamının aydınlatılması için var gücümüzle çalışmaya devam ettiğimizi belirtmek istiyorum” dedi. Özarslan, huzur operasyonları çerçevesinde 80 tabanca ve 40 av tüfeğinin ele geçirildiğini ve 4.081 şahsın yakalandığını ifade etti.

Silahsızlanma ve Güvenlik Önlemleri

Vali, ruhsatsız silah taşıyanlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “Özellikle uyarmak istiyorum; izinsiz ve ruhsatsız silah taşıyanlara asla göz açtırmayacağız. Bu konuda huzur uygulamalarına ve şok denetimlere devam edeceğiz” diye konuştu. Ayrıca, firari şahısların yakalanması için yapılan çalışmalara değinerek, aranan şahısların Sinop sokaklarında dolaşmasına müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Suçla Mücadelede Başarılar

2024 yılının ilk yedi ayında çeşitli suçlardan yakalanarak adli mercilere sevk edilen şahıs sayısı da açıklandı. Hırsızlıktan 54, dolandırıcılıktan 61, yağmadan 10, adam öldürmeden 7, cinsel suçlardan 21, narkotik suçlarından 52, kaçakçılık ve organize suçlardan 8, diğer suçlardan 352 olmak üzere toplamda 565 şahıs yakalandı.

Toplantıya Sinop Vali Yardımcısı Taner Bolat, Sinop İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ferhat Kuran, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve Sahil Güvenlik TCSG-72 Komutanı SG Kd.Ütğm. Hasan Dündar da katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.