Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

A+A-

Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve diğer protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Sinop Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Uzunoğlu, konuşmasında Kabotaj Kanunu'nun Türkiye'nin denizlerdeki egemenliğinin simgesi olduğunu vurguladı ve bu kanunun 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girdiğini belirtti. "Kabotaj Kanunu ile Türk milleti, denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi, Denizcilik Bayramı olarak kutlamaya başlamıştır" dedi. Ayrıca, denizcilik kültürünün daha etkin bir şekilde kutlanması ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Törenin ardından, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz ve protokol üyeleri tekne ile denize açılarak deniz şehitlerinin ruhuna dua okudular ve denize çelenk bıraktılar. Vali Özarslan, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Eğitim ilk olarak ailede başlar. Çocuklarımız büyüyünce artık aile ortamından çıkıp sosyal çevresi de değişmeye başlıyor. İşte burada bazı ortak değerlerimizin öğrenilmesi gerekiyor" dedi.

Sinop'ta düzenlenen bu etkinlikler, denizcilik kültürünün önemini bir kez daha vurguladı ve Kabotaj Bayramı'nın coşkuyla kutlanmasını sağladı.sinopta-kabotaj-bayrami-coskusu-deniz-sehitleri-anildi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.