Samsun'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Canik ilçesindeki bir evde aranan şahısların bulunduğu ve evde silah ile uyuşturucu madde bulunduğu bilgisine ulaştı.
Samsun İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), ve Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 4 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet tabanca fişeği, 11 gram kokain, 24 adet sentetik ecza hap, 255 gram kubar esrar, 1 adet içime hazır esrarlı sigara ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.
Operasyon sonucunda B.S., T.A., ve İ.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, T.A.'nın "12 yaşını tamamlamamış çocuğun cinsel istismarı," B.S.'nin "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme," ve İ.K.'nin "kasten yaralama" suçlarından arandığı tespit edildi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şahıslar, Samsun Adliyesine sevk edildi.