1-7 ekim tarihleri arası camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen konferansda eski diyanet işleri başkanı Dr.Tayyar Altıkulaç Bafralılarla bir araya geldi.Bafra belediyesi kültür merkezinde gerçekleşen konferansa ilgi büyüktü.
Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program,Samsun 19 Mayıs üniversitesi ilahiyat fakültesi Somalili öğrenciler Abdurrahman Nurhaci,Hasan Muhammed Abdi,Muhammed Muhittin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla devam etti.
Kur’an ve Cami konulu konferansını suna eski diyanet işleri başkanı Dr.Tayyar Altıkulaç;Gayrimüslimlerle karşılaştığınızda ortak bir kanaat vardır.Birşeye inanmak lazım.Siz Kur’an’a inanıyorsunuz bazıları incile bazıları tevrata önemli olan bunlardan birine inanmak yeterlidir.Ben öğrencilik yıllarımda bu tip insanlarla çok karşılaştım.Müslüman bir anne babadan doğmuşsanız Müslüman,Hristiyan bir anne babadan doğmuşsanız Hristiyan kalabilirsiniz.Bunda hiçbir sakınca yoktur.Çünkü önemli olan bir dine inanmaktır.Önemli olan o dinin kurallarını yerine getirmektir.Bizler Müslümanız ve islam diyoruz.Peki neden İslam ? Birtakım dile gelmiş bilgiler vardır onlar nelerdir.En son semavi dindir ve vahiy kitabı elimizdedir.Selamet dinidir ve herşeyde güzelliği öngörür.Komşusu açken tok yatan bizden değildir demiştir.Burda benim ilgimi çeken ilk maddedir.En son semavi dindir ve vafdedildiği gibi kitabı elimizdedir.Peki diğer semavi dinlerin kitabı elimizde değil midir ? Onlar elimizdedir.Çünkü Allah tarafından peygamberlere gönderilmiştir bu kitaplar dedi.
Dr.Tayyar Altıkulaç’ın yanı sıra kürsüye Bafra müftüsü Burhan Keleş ve Samsun il müftüsü Doç.Dr.Hayrettin Öztürk’te konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı.
Programa,Samsun il müftüsü Doç.Dr.Hayrettin Öztürk,Bafra müftüsü Burhan Keleş,Bafra belediye başkanı Zihni Şahin,Çetinkayabelediye başkanı Hadi Sezer,Bafra MHP ilçe başkanı Av.Hüseyin Acar,Bafra CHP ilçe başkanı Nihat Oktay,Bafra Kosovalılar dernek başkanı Sebahattin Gündüz,Bafra diyanet-sen ilçe başkanı Ali Şimşek,Bafra’da görev yapan din görevlileri,hocalar ve davetliler katıldı.