BELEDİYE İŞKUR İŞBİRLİĞİ İLE ENGELLİLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Bafra Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile “Girişimcilik Eğitimi” veriyor.

Bafra Belediyesi, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyum ve destek teknolojileri aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi ve KOSGEB işbirliğinde Girişimcilik Eğitimi düzenledi.

 

Kurs 4 gün süre ile verilecek. 32 Saatlik eğitim sonucunda Engelli ve Eski Hükümlü kursiyerler projelerini hazırlayarak gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR desteklerinden faydalanmış olacaklar.

 

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Ak Parti ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Öğretmen Evi’nde devam eden kursu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Milletvekili Kırcalı, “Bu konuda hizmet veren sizlere ve Belediye Başkanımız Zihni Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar ümit ediyorum ki artan bir katılımla devam edecektir.” Dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’de konu hakkında şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz protokolle engellilerimize ve eski hükümlü vatandaşlarımıza destek sağlaması amaçlanan Girişimcilik Eğitimi herkese hayırlı olsun. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimiz, sertifikalarıyla birlikte fikirlerini KOSGEB’e sunacaklar. Fikirleri desteğe layık görülürse İŞKUR ve KOSGEB’den destek alacaklar. Bu anlamda kursiyerlerimize başarılar dilerken İŞKUR Müdürümüz Yakup Ergenlik’e teşekkür ediyorum”

 

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ise “Bizlere ciddi bir katkı sağlayan Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz hangi taleple başkanımıza gitsek hiç şüphesiz destek sağlıyor. Bu konuda da kendisini ziyaret ettiğimizde hemen harekete geçerek eğitimin başlamasını sağladı.” Dedi.

Neler Desteklenecek?

Engelliler için

Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, aşağıdaki maliyetler karşılanabilecektir:

Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler,  ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 2.000 TL.

İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.

Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 30.000 TL.

 

Eski hükümlüler için

Adalet Bakanlığının ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 10 katına kadar kurulacak işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan “Kuruluş Desteği” verilecektir.

Proje teklifleri, belirlenecek tarihler arasında Türkiye İş Kurumunun her ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. İl müdürlükleri veya hizmet merkezlerine yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru süresinden sonra Kuruma ulaşan projelerin postaya verilme tarihleri dikkate alınır. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şekil incelemesinde eksikliği olan projelere kadar süre verilerek tamamlaması istenilecektir. Bu tarihten sonra hiçbir şekilde eksikliklerin tamamlanması mümkün değildir.

BAFRA Haberleri