Bafra’da Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Çağrısı Toplantısı Gerçekleştirildi

Ali Keskin - Bafra55.net / Samsun’un Bafra İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme toplantısı Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Üreticilerin yoğun katılımıyla

Toplantıya Samsun İl TKDK Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahin, Bafra Kuzey Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Parlak, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda Üreteci katıldı.

 

Toplantının Açılış Konuşmasını yapan Samsun İl TKDK Koordinatörü Dr. Bülent Turan; Bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlara ilave olarak yeni bir yatırım yapma fırsatı doğdu. Kısa adı ile “TKDK” olarak anılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulduğu günden bugüne Türkiye genelinde 11 bin projesi hayata geçirmiş oldu. Toplam yaklaşık 57 bin kişiye istihdam sağlandı ve  10 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirilmiş oldu.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme 2014 – 2020 IPARD Programı(IPARD II 3. Başvuru Çağrı döneminde 165 milyon Avro Hibe Desteği Dönemi) başlamıştır. Bu tür programlar her zaman Üreticilerimizin faydasına olan toplantılardır. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığın da sağlanacak olan milli desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu Kamu katkısı, program çerçevesin de gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullanılacaktır.

 

Turan. Süt Üretimi, Besi Hayvancığı, Tavuk, Hindi Kaz, Yumurta Tavukçuluğu, Sera, Süs Bitkileri, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Mantar ve ar Üretimi, Arıcılık, Arı Ürünlerinin Üretimi, Zanaatkarlık ve Yerel Ürünler, Kırsalda Otel,Restoran,Turizm Tesisleri ve Yenilebilir Enerji yatırımları kapsamında üreticilerimize destek oluyoruz.dedi.

BAFRA Haberleri

Başkan Kılıç’tan 1930 Bafraspor’a Moral Yemeği