Bafra Kaymakamlığı, 2025 yılı Mart ayında Emniyet ve Jandarma birimlerinin gerçekleştirdiği güvenlik ve asayiş faaliyetlerine dair verileri kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, 143 bin 600 nüfusa sahip Bafra'da, vatandaşların yüzde 17,6’sı Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusuna tabi tutuldu.
Emniyet Müdürlüğü Verileri:
Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Mart ayında yapılan çalışmalarda, 16.869 kişi GBT sorgusuna tabi tutuldu. Ayrıca, 4.255 araç denetlendi. Yapılan uygulamalarda, 62 aranan şahıs yakalanırken, çeşitli suç unsurlarına yönelik yapılan aramalarda 5 tabanca, kuru sıkı silahlar, tüfekler ve 26 kesici alet ele geçirildi.
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda ise toplam 1.198 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı Verileri:
Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Mart ayında 8.461 kişiyi ve 6.492 aracı sorguladı. Bu kontrollerde 68 aranan şahıs yakalandı ve 24 kişi tutuklandı. Jandarma ekiplerinin operasyonlarında ise 2 av tüfeği, 4 kuru sıkı tabanca, 5 tabanca ve 4 kesici alet ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 4 kilogram metamfetamin maddesi yakalanarak el konuldu.
Bafra Kaymakamlığı, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile ilçedeki asayişin korunmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.