Alaçam Güreşlerinde Orhan Okullu Başpehlivan Oldu

Başpehlivan Orhan Okullu’nun Madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin Taktı

Başpehlivan Orhan Okullu’nun Madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin Taktı

Samsun’un Alaçam ilçesinde 5.Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi.

Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan Orhan Okullu oldu.

Alaçam Geyikkoşan güreş alanında yapılan Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne büyüklü küçüklü 400'e yakın güreşçi katıldı. Güreş alanına girişte kurulan yöresel ürünler standında kadınlar hünerlerini sergiledi. Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü, Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve özel sektöre ait firmalara kendi ürünlerini sergileyerek tanıtımını yaptılar.
Programdan önce Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen 5. Geleneksel Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri komitesi ve Güreş Ağası Turgut Şahin güreş alanını baştan sona dolaşarak vatandaşları selamladılar.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Açılış ve selamlama konuşmasında Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, “Yöresel ürünler tarım festivali ve yağlı pehlivan güreşleri bu yıl 5.sini düzenliyoruz. Bizim asıl amacımız tarımla ilgili. Bize özel yöresel ürünlerimiz var. Ama bunu sadece tarım festivali olarak yapsak rağbet görmüyor. Biz bunun yanına yağlı güreşi de ekleyerek gelen izleyiciler önce stantlarımızı geziyorlar. En azından bir nebze de olsa yöresel ürünlerimizi tanıtmış oluyoruz. Bu yıl 40’a yakın Başpehlivanımız çim sahalarda kol bağlayacak.” dedi.
Alaçam Belediye Başkan Ramazan Özdemir ve Alaçam Sevdalısı Genel Müdür Osman Tural birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar.
Konuşmaların ardından Keşkek Kazanı dualarla açılarak güreş alanında bulunan protokol ve güreş severlere dağıtımı yapıldı.
Başpehlivanlık güreşine katılacak güreşçiler kuralarını çektikten sonra toplu halde anı fotoğrafları çekildi.
Çalınan  marşlarla Türk Bayrağı güreş alanında dolaştırıldı. 
Geleneksel ağalık yarışması yapıldı. Ağalık yarışmasına 15 iş adamı katıldı. Ağalığı 6 milyon 555 bin TL ile mevcut ağa Turgut Şahin aldı. Güreş Ağası Turgut Şahin ağalık koçunu  Emniyet Güçlerine bağışladı.
Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği’nin organize ettiği 5. Yöresel Ürünler ve Tarım Festivali Yağlı Pehlivan Güreşlerinin onur konuğu ise İş insanı Bafra,Alaçam,Samsun ve Türkiye Sevdalısı İş İnsanı Sedat Şahin oldu.

Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği’nin organize ettiği 5. Yöresel Ürünler ve Tarım Festivali Yağlı Pehlivan Güreşlerine büyüklü küçüklü 500 ve 40'ın üzerinde başpehlivanın katılımı ile kıran kırana geçen yağlı pehlivan güreşleri büyük ilgi gördü. Kurban Bayramının 4. gününe isabet etmesi ve sılada bulunan Alaçamlı ve bir o kadar da şehir dışından gelen on bin kişiyi bulan seyircisi ile Geyikkoşan yeni güreş alanında başpehlivanlar kol bağladı. Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından güreşlere katılan tüm misafirlere keşkek ikramı yapıldı.
Kıran kırana geçen güreşlere 40 başpehlivan katıldı. Orhan Okullu ile Fatih Atlı finalde karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Orhan Okullu başpehlivan oldu. 
Başpehlivan Orhan Okullu’nın madalyasını İş İnsanı Sedat Şahin takarken aynı zamanda ise başpehlivanlık kupasını da takdim etti.
2.ci olan güreşçi Fatih Atlı’ya madalyasını güreş ağası Turgut Şahin takarken, 3.cü ve 4.cü olan güreşçilere ise Geyikkoşan Güreş Ağası İbrahim Deniz taktı.
Anı fotoğraflarının çekiminin ardından program sona erdi.

Alaçam Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği’nin organize ettiği 5. Yöresel Ürünler ve Tarım Festivali Yağlı Pehlivan Güreşlerine Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci , Yakakent Belediye Başkanı Dr.Şerafettin Aydoğdu, İş İnsanı Sedat Şahin, SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş, Federasyon Başkanları ve yönetimleri, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Alaçam Ziraat Odası Onursal Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Sevinç, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda güreş sever katılım sağladı.

ALAÇAM Haberleri

Alaçam'da ÇEDES Projesi Kapsamında Gönüllü Öğretmenler İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Alaçamspor Bocce Takımı Sporcuları, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi Gururla Temsil Etti
Alaçam Belediyesi Bocce Takımı 3. Lig Maçları İçin Ankara’ya Gidiyor
Alaçam'da Hediyelik Eşya Satış Büfeleri Teslim Edildi