AKLİ DENGESİ BOZUK ÇIKINCA CEZADAN KURTULDU

Samsun'da eşinin iş arkadaşı genci bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası şahıs, akli dengesi bozuk çıkınca ceza almaktan kurtuldu ve yargılanması sona erdi.

Atakum ilçesi Atakent mevkiindeki bir pastanede yaklaşık 1,5 yıl önce, eşiyle pastanede birlikte çalışan Safa Yazıcı'yı (18) bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası 1 çocuk babası Ayhan S.'nin (33) Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi. Şizofreni hastası olan ve eşine tecavüz ettiğini hayal ettiği genci bıçaklayan Ayhan S.'ye İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından akli dengesini yerinde olmadığı için cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verildi.
Bugün görülen davanın son duruşmasında Ayhan S.'ye hapis cezası verilmezken, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda tedavi altına alınmasına karar verildi.

Samsun Haber Haberleri

Kızılay’dan Havza Kaymakamı Ayvat’a Teşekkür
'Gezelim Görelim Projesi' ile çocuklara tarih ve kültür aşısı
Samsun’da DEAŞ Operasyonu: Karı Koca Gözaltına Alındı