Samsun'un Kendisi Küçük, Tarımı Büyük İlçesi; ALAÇAM

Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez ile Alaçam'ın tarım ve hayvancılığını konuştuk. Bir çok ürünün üretiminde ilk sıralarda yer alan Alaçam'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini ele aldık.

A+A-

Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez ile Alaçam'ın tarım ve hayvancılığını konuştuk. Bir çok ürünün üretiminde ilk sıralarda yer alan Alaçam'ın tarım ve hayvancılık kapasitesini ele aldık.

Arpa Üretiminde 1. Sırada

Arpa üretiminde Samsun genelinde birinci sırada yer aldıklarını aktaran Başkan Sönmez, yıllık 10 bin 350 tonluk bir üretim yaptıklarını aktardı. Çeltik üretiminde ise Bafra'dan sonra ikinci sırada olduklarını ifade eden Başkan Sönmez, çeltiğin bölge için çok kritik bir ürün olduğunun altını çizdi. Slajlık mısır üretiminde ise 3. sırada olduklarını aktaran Başkan Sönmez, 151 bin ton yıllık üretim yaptıklarını belirtti. Tütün üretiminde ise 138 bin ton üretim ile Samsun genelinde 3'üncü sırada yer alıyor. Fiğ gibi yem bitkileri üretiminde de çok iyi bir kapasiteye sahip olan Alaçam, 48 bin 880 ton ile Samsun genelinde 1'inci sırada yer alıyor. 

Kekik ve Çilek Üretimi

Çok ciddi bir kekik üretimi de yapıldığını vurgulayan Başkan Sönmez, yıllık 7 buçuk ton üretim kapasitesine ulaştıklarını ve Samsun'da 2'nci sırada yer aldıklarını ifade etti. Alaçam çileğinin de bir markaya dönüştüğünü aktaran Başkan Sönmez, çilek denince akıllara alaçam geldiğini belirtti. 

Hayvancılık Kapasitesi

Son olarak hayvancılıkla ilgili de bilgiler veren Başkan Sönmez, Manda üretiminde de çok önemli bir bölge olduklarını, büyükbaş hayvan sayısının kayıtlara göre yaklaşık 28 bin olduğunu ifade etti. 16Yaklaşık 17 bin küçük baş hayvanın da ilçe kayıtlarında olduğunu aktaran Başkan Sönmez, her açıdan Alaçam'da üretimin yüksek olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.