
Samsun’da Meclis Üyesine Dolandırıcılık Suçlaması – bafra55.net’e Avukattan Açıklama
Samsun’da Meclis Üyesine Dolandırıcılık Suçlaması: Avukattan bafra55.net’e AçıklamaMühendis Oğuzhan Cengiz’in iddialarına, meclis üyesi U.Ö’nün avukatından noter kanallı yanıt geldi
Samsun’da Meclis Üyesine Dolandırıcılık Suçlaması: Avukattan bafra55.net’e Açıklama
Mühendis Oğuzhan Cengiz’in iddialarına, meclis üyesi U.Ö’nün avukatından noter kanallı yanıt geldi
Samsun’da mühendis Oğuzhan Cengiz’in, çocukluk arkadaşı ve belediye meclis üyesi U.Ö. tarafından dolandırıldığını iddia etmesinin ardından kamuoyunda geniş yankı uyandı. İddialar üzerine meclis üyesi U.Ö’nün avukatı Ahmet Aydın, noter kanalıyla bafra55.net haber merkezine yazılı bir açıklama göndererek suçlamalara yanıt verdi.
“Yetki Verdim, Adıma Para Topladı”
Mühendis Oğuzhan Cengiz, yurt dışına çıkmadan önce çocukluk arkadaşı olan U.Ö’ye iş yerinin tüm yetkilerini verdiğini belirtti. Ancak U.Ö’nün kendisinin bilgisi dışında imzalar attığını, para tahsilatında bulunduğunu ve şirketi kendi adına işlettiğini öne sürdü.
Avukat Ahmet Aydın’dan bafra55.net’e Yazılı Açıklama
Meclis üyesi U.Ö’nün avukatı Ahmet Aydın, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve tüm işlemlerin hukuki zeminde, Oğuzhan Cengiz’in bilgisi dâhilinde yapıldığını belirtti. Aydın’ın bafra55.net’e gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Müvekkilim U.Ö., Oğuzhan Cengiz ile birlikte 2007 yılında Atafen İnş. Nak. Nur. San. Ltd. Şti. adlı firmayı kurmuştur. Şirket 2011 yılında tasfiye edilmiştir. Müvekkilim, 2023-2024 yılları arasında Cengiz’e ait iş yerinde hizmet akdi ile çalışmıştır.”
Aydın, 2010 yılında noterden verilen vekâletname ile U.Ö.’nün her türlü işlemi yapmaya yetkili kılındığını, bu yetki kapsamında yapılan tüm işlemlerin Cengiz’in rızasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
“İftira Niteliğinde İddialar”
Avukat Aydın, iddiaların gerçeğe aykırı ve iftira niteliğinde olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Tüm gelir-gider hareketleri Oğuzhan Cengiz’in denetiminde gerçekleşmiş, beyannamelerle kayıt altına alınmıştır. Müvekkilimin haksız kazanç sağlaması söz konusu değildir.”
Mahkemelik Oldular, Karşılıklı Davalar Açıldı
Açıklamada tarafların, Samsun Çarşamba 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde karşılıklı açılmış alacak davalarının bulunduğu, dosyaların 2025/27 ve 2025/52 esas numaralarıyla yargılamaya devam ettiği belirtildi.
Ayrıca Oğuzhan Cengiz hakkında Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’nda açılmış “Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme” ve “Hakaret ile Tehdit” suçlamalarıyla ilgili iki farklı soruşturma dosyasının sürdüğü bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.
“U.Ö.'nün Borcu Yoktur, Aksine Alacaklıdır”
Avukat Ahmet Aydın açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:
“Müvekkilimin hukuka aykırı hiçbir eylemi yoktur. Haberde ismi geçen Oğuzhan Cengiz’in iddialarının hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine Cengiz’in, U.Ö’ye karşı borçlu olduğu hususu yargıya taşınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.