Samsun'da İşçiler 'Vergi Sisteminde Adalet' Talep Etti

Samsun'da İşçiler 'Vergi Sisteminde Adalet' Talep Etti

Türk-İş Samsun İl Temsilciliği tarafından Onur Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasında, işçilerin ödedikleri vergilerdeki adaletsizlik vurgulandı. Temsilci Fatih Köymen, gelir vergisi tarifelerinde acil güncellemeler yapılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Samsun'da Türk-İş Sendikası öncülüğünde düzenlenen eylemde işçiler, vergi sistemindeki adaletsizliklere dikkat çekerek reform çağrısında bulundu. Onur Anıtı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, işçiler gelir adaleti ve vergi yükünün azaltılması taleplerini dile getirdiler.

Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Fatih Köymen, basın açıklamasında, işçilerin ağır vergi yükü altında ezildiğini belirterek, "Vergi sistemindeki adaletin sağlanması, gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermede kritik bir öneme sahip. Herkes kazancı oranında vergi ödemeli; çok kazanan daha fazla, az kazanan ise daha az vergi vermeli. Ancak mevcut vergi düzenlemeleri bu adaleti sağlamaktan uzak," ifadelerini kullandı.

"İşçiler Mart Ayında İkinci Vergi Dilimine Giriyor"

Köymen, 2024 yılı için belirlenen gelir vergisi tarifesinin ilk diliminin 110 bin TL olduğunu hatırlatarak, "Geçmişte yıl sonuna kadar ikinci vergi dilimine girmeyen birçok işçi, şimdi Mart ayında bu dilime girmekte. Bu da işçilerin yılda fazladan bir buçuk aylık ücretini vergi olarak ödemesi anlamına geliyor," diye konuştu. Gelir vergisi tarifesi ilk basamağının brüt asgari ücretin 12 katından az olmaması gerektiğini vurgulayan Köymen, işçi ücretleri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca, işçilerin yalnızca doğrudan değil, harcamalar yoluyla da dolaylı vergiler ödediğine dikkat çeken Köymen, "İşçilerin üzerindeki doğrudan ve dolaylı vergi yükleri mutlaka azaltılmalı. Vergi adaletinin sağlanması, toplumsal huzurun korunması açısından elzemdir," diyerek sözlerini tamamladı.samsunda-isciler-vergi-sisteminde-adalet-talep-etti.jpgsamsunda-isciler-vergi-sisteminde-adalet-talep-etti-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.