Samsun Kasaplar Odası Başkanı Şen: "Et Fiyatları Ucuz"

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Şen: "Et Fiyatları Ucuz"

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Türkiye’deki en ucuz gıda ürününün kırmızı et olduğunu iddia etti.

A+A-

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Türkiye’deki en ucuz gıda ürününün kırmızı et olduğunu iddia etti. Kırmızı et fiyatları Türkiye’de her dönem gündemde yer alırken, birçok vatandaş bu fiyatları pahalı buluyor. Ancak Başkan Şen, diğer gıda ürünlerine kıyasla kırmızı etin daha uygun fiyatlı olduğunu savundu.

Başkan Şen: "Et Fiyatları Ucuz"

Başkan Şen, ortalama bir restoranda yenen 100 gramlık et yemeği ile kasaptan alınan 1 kilo kırmızı etin fiyatının aynı olduğunu belirterek, gıda sektöründeki en ucuz ürünün et olduğunu ifade etti. Şen, “Et fiyatları uzun bir süredir rölantide gidiyor. Kurban Bayramı öncesi fiyatlar ile şu andaki fiyatlar da aynı seyrediyor. Bu fiyatların aşağı düşeceğine inanmıyorum. Et fiyatları genel anlamda ucuz. Piyasadaki diğer ürünlerin fiyatına bakıldığında bunların arasında en ucuzu kırmızı et diyebiliriz” dedi.

Küçükbaş Hayvanların Korunması ve Destek İhtiyacı

Kazançlarının çoğu zaman masrafları çıkarmaya yetmediğine değinen Başkan Şen, et fiyatlarının düşmesi için köylüye ve besiciye destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle dişi büyükbaşların kesilmemesi gerektiğini belirten Şen, “Yem ve samana destek verilmesi lazım. Yem ve saman pahalı olunca besiciye yansıyor. Besici yeterince kazanamayınca hayvancılık yapmayı bırakıyor” ifadelerini kullandı.

Girdi Maliyetleri ve Esnafın Sorunları

Başkan Şen, elektrik, su, kira ve işçi masraflarının esnafın belini bükmesine neden olduğunu belirterek, “Ben 20 metrelik dükkanımda aylık 37 bin TL elektrik faturası ödedim. 5 bin TL su faturası ödedim. Sıkıntılı bir süreçteyiz” dedi. Ayrıca, büyük firmaların doğru dürüst vergi ödemediğini belirterek, esnafın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kırmızı Et Fiyatları

Samsun'da kırmızı etlerin fiyatları ortalama olarak şu şekildedir:

  • Dana kıyma: 500 TL
  • Kuşbaşı: 530 TL
  • Kasap köfte: 440 TL
  • Antrikot: 650 TL
  • Kemikli et: 480 TL
  • Kuzu but: 610 TL
  • Kuzu pirzola: 730 TL

Başkan Şen, “Biz kasaplar olarak etin kilosunu 350 TL’den satmayı isteriz. Ne kadar ucuz et satarsak o kadar sirkülasyonumuz artar” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.