OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

OMÜ Bafra Şevket Aşcı  Turizm Fakültesinde 2023-2024 dönemi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

A+A-

OMÜ Bafra Şevket Aşcı  Turizm Fakültesinde 2023-2024 dönemi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.
 

OMÜ Bafra Şevket Aşcı  Turizm Fakültesi Hanife Aşcı Konferans salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program sinevizyon gösterimi, açılış konuşmalarıyla devam etti. 
İlk olarak OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi 1.cisi Sahranur Altay duygulu ve anlamlı bir konuşma yaptı.

OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut yaptığı konuşmada,’’ Bu dönemki mezunlarımızın çok önemli bazı özellikleri var. Birincisi Covid 19 sürecinin en hararetli olduğu dönemde eğitim öğretim faaliyetlerine başladılar. Akabinde Afrika’yı çekirge istilası, Orman Yangınları, Rusya Ukrayna savaşı başladı, asrın felaketi ve İsrail’in Filistin’i işgalinde her gün yüzlerce insanın katledilmesi… 
Tüm felaketlerde yaşamlarını kaybeden tüm insanları rahmetle anıyorum. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Değerli misafirler işte bugün fakültemizden mezun olan genç turizmciler online eğitimle başladılar, sonrasında yüz yüze, sonra yine online ve nihayetinde yüz yüze eğitim ve bugün buradayız. Lütfen bu gençleri ve ailelerini güçlü bir şekilde alkışlayalım çünkü tüm bu felaketlerin üstesinden geldiler. 
Bizler hocaları olarak onlarla gurur duyuyoruz.
Bu eğitim öğretim yılı içerisinde, İlimizin turizm ile ilgili gelişimine yön verecek olan master planının hazırlanmasında görev aldık.
Şehrimizde bu yıl ilk defa düzenlenen Kültür Yolu Festivaline önerilerimizi ilettik.
Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde paneller, etkinlikler gerçekleştirdik. Başta Samsun olmak üzere ülkemizin her yerinde yetişmiş, nitelikli insan gücü sorununun çözümüne bir nebze de olsa katkı vermiş olacağız. İnsanın bir aşamaya gelmesi emek ve zaman ister.  Bu gerçeği sakın unutmayın. 
Yaşamınızın bir bölümünde evleneceksiniz. Umuyorum ki iyi insanlara denk gelirsiniz. İyi bir yuva kurun. İyi insanlar yetiştirin. En az iki dili aktif şekilde kullanan, okuyan, yazan düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirin. Sizler hepiniz birer Türk bayrağısınız ve hiçbirinizin bu bayrağı yere düşürmeye ve gönderde yarıda bırakmaya hakkı da lüksü de yok. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmayın. 
Ayrıca Bu fakültenin bağışlayıcısı olan AŞCI Ailesine adına Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG Hasan Kaya Aşcı’ya,Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş’a, Samsun LOVELET AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen’e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim.’’diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından  fakülte birincisi Sahranur Altay mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı. 
Dereceye girenlere ödülleri takdim edildikten sonra mezun olan öğrenciler sahneye çıkarak temsili diplomalarını aldı. Öğrenciler ve protokolle yapılan pasta merasiminin ardından mezun öğrenciler mezuniyet andını yaparak keplerini attı.
Mezuniyet programı kep atılmasının ardından pilav günü etkinliğiyle sonlandırıldı.
Mezuniyet programına Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Talip Şahin, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve eski OMÜ Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanı Fatma Aydın,  Samsun LOVELET AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri,  akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.21-041.png22-043.png23-071.png24-066.png25-067.png26-063.png27-062.png28-045.png29-056.png30-062.png32-064.png31-067.png33-057.png34-065.png35-078.png36-087.png32-065.png37-088.png38-055.png39-049.png41-034.png42-032.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.