Kızılırmak Havzası Su Yönetimi Toplantısı Samsun'da Yapıldı

Kızılırmak Havzası Su Yönetimi Toplantısı Samsun'da Yapıldı

Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Kurulu ve İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı, Samsun'da geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda su verimliliği, kaynakların korunması ve su yönetimi konuları ele alındı.

A+A-

Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Kurulu Toplantısı ve İl Su Yönetimi Koordinasyon Toplantısı, su verimliliği, içme ve kullanma suyu güvenliği planlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Samsun’da gerçekleştirildi.

Koordinatör il Samsun’da Vali Yardımcısı Şevket Cinbir başkanlığında düzenlenen toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Koordinatör il Samsun Valiliği işbirliğiyle DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Sinop Vali Yardımcısı Taner Bolat, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, çeşitli illerden belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Nehir Havza Yönetim Planı", "Sektörel Su Tahsis Planı", "İçme Kullanma Suyu Havzası Koruma Planları" konulu sunum yaptı. Ardından, Uzman Yardımcısı Ahmet Murat Özaltın "Taşkın Yönetim Planı" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, Kızılırmak Havzası yönetim ve koruma planları hakkında genel bilgilendirmelere değinerek, havzanın önemli sorunları ve öncelikli yatırımları hakkında değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Ayrıca, içme ve kullanma suyu havzası koruma planlarının uygulanma durumu, su verimliliği çalışmaları, taşkın ve sel baskınlarına karşı alınan tedbirler gibi konular ele alındı.

Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ise, su kaynaklarının azalmasının il ve ülke genelinde önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, “İçme suyu ve tarımsal sulama kaynaklı su tüketiminde ciddi bir yoğunluk var. Tarım ve Orman Bakanlığımızın, DSİ’nin projeleri sayesinde, bu sorunların önüne geçmek istiyoruz,” dedi. Ayrıca, toplantıya katılan tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Görüşlerin alınması, soru cevap, önerilerin değerlendirilmesi ile toplantı sona erdi. Toplantı, katılımcıların su yönetimi ve koruma konularında bilinçlenmesi ve işbirliğini artırması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.