Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Leylek Popülasyonu Artıyor
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde popülasyonu artan leylekler, eşsiz bir güzellik oluşturuyor.
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde popülasyonu artan leylekler, eşsiz bir güzellik oluşturuyor. Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, her yıl ilkbaharda göç eden leyleklerle turistleri ve kuş araştırmacılarını bölgeye çekiyor. Yol kenarlarındaki elektrik direklerinde veya ağaçlarda yuva yapan leylekler, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Her geçen yıl artan leylek popülasyonu, delta üzerinde bine yakın leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor.
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin Önemi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı ve Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nın önemini vurguladı. Yılmaz, "Türkiye'nin en önemli kuş popülasyonunun görüldüğü yerlerden birindeyiz. Türkiye'de toplam 465'e yakın kuş türü görülürken, bunun 355'i burada görülmüş. Bu anlamda Türkiye'de görülen kuşların neredeyse yüzde 70-80'inin görülebildiği bir alandayız," dedi. Prof. Dr. Yılmaz, deltada farklı mevsimlerde çeşitli kuş türlerinin görülebileceğini ve bu alanda yapılan gözlemlerin bilim insanları, turistler ve aileler için eşsiz bir deneyim sunduğunu belirtti.
Aileler İçin Doğa Gözlem Alanı
Kızılırmak Deltası'nın, ailelerin çocuklarıyla birlikte doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri bir alan olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Ailelerin çocuklarıyla baş başa kalabileceği, internetten uzaklaşıp doğayla temas kurabileceği alanlar olarak buraları görüyoruz. Bu güzellikleri görmelerini arzu ediyoruz. Aileler buraya gelsinler ve doğa gözlemlerini yapsınlar," diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.