KEİPA 2025 Mayıs Toplantısı Sinop’ta Gerçekleştirilecek

KEİPA 2025 Mayıs Toplantısı Sinop’ta Gerçekleştirilecek

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) 2025 yılı Mayıs ayı toplantısı, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki tarihi ve turistik şehri Sinop’ta düzenlenecek.

A+A-

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) 2025 yılı Mayıs ayı toplantısı, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki tarihi ve turistik şehri Sinop’ta düzenlenecek. Toplantıya Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’ne (KEİ) üye 13 ülkeden milletvekilleri katılacak. Üye ülkeler arasında Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan yer alıyor.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Bölgesi’nin barış, istikrar ve refah bölgesi olmasını amaç edinen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün Parlamenter Asamblesi'nin değerli parlamenterlerini Sinop'umuzda ağırlamaktan onur duyacağız” ifadelerine yer verildi. Toplantı, bölge ülkeleri arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sinop’un ev sahipliğinde gerçekleşecek bu önemli organizasyon, hem şehrin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak hem de Karadeniz bölgesindeki diplomatik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.