KADEM, Dünya Kadınlar Günü Mesajlarını Türkiye ve BM’de Duyurdu

KADEM, Dünya Kadınlar Günü Mesajlarını Türkiye ve BM’de Duyurdu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda çeşitli etkinlikler düzenleyerek kadın haklarına dikkat çekti.

A+A-

“Kadının Görünmeyen Emeğini Görmeliyiz”

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda çeşitli etkinlikler düzenleyerek kadın haklarına dikkat çekti. Kadın emeği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir video hazırlayan KADEM, bu yıl da Birleşmiş Milletler’de (BM) sesini yükseltti. BM’nin 69. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW69) kapsamında New York’ta düzenlenen oturumlarda, kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularında paneller gerçekleştirdi.

Kadınların onurla yaşayabileceği güvenli bir toplum ve adaletli bir gelecek için çalışmalarını sürdüren KADEM, hazırladığı farkındalık videosuyla "Kadın emeğiyle hayatın anlam kazandığı" mesajını vurguladı. Video, açık hava ekranları, dijital platformlar, www.kadem.org.tr ve vakfın sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı.

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, kadın haklarının sadece yerel değil, küresel düzeyde de savunulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"KADEM olarak kadın emeğinin ve haklarının korunması için çalışmalarımızı uluslararası platformlara taşıyor, farkındalık yaratıyor ve karar alıcılarla bir araya geliyoruz. 2018’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bildirisi’ni, 2021’de ise ‘Kadın Haklarına Dair İlkeler Bildirgesi’ni yayımlayarak kararlılığımızı ortaya koyduk. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren Kadın Destek Merkezleri ile bugüne kadar 6 bine yakın kadına ulaştık. Kadın hakları konusunda sadece farkındalık yaratmakla kalmadık, şiddet ve taciz davalarını takip ederek çeşitli kampanyalar düzenledik. Ayrıca, ‘Üreten Kadın, Güçlü Kadın’ mottosuyla kadın girişimcilerin kooperatifleşme süreçlerini destekleyen projeler geliştirdik.”

KADEM’in küresel ölçekte kadın haklarıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Gümrükçüoğlu, özellikle Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’in işlediği savaş suçlarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak uluslararası hukukun işlemesi için çalışmalar yürütüyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında da bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için New York’tayız ve kadın emeğinin daha görünür olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.