Hamile Diye Serbest Bırakılan Kadın Yine Hırsızlık Yaptı

Hamile Diye Serbest Bırakılan Kadın Yine Hırsızlık Yaptı

Samsun'da, 8 aylık hamile ve 4 çocuk annesi B.Y. (26), girdiği evlerden ziynet eşyası çalma suçundan tutuklandı.

A+A-

Samsun'da, 8 aylık hamile ve 4 çocuk annesi B.Y. (26), girdiği evlerden ziynet eşyası çalma suçundan tutuklandı.

B.Y., 6 gün önce bir evden ziynet eşyası çaldığı için polis tarafından yakalanmış ancak hamile olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Ancak, aynı kadın yeniden hırsızlık yapınca bu kez çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

B.Y.'nin, Samsun'da evlerden hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunuyor. Son olayda, İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bir eve kapı dilini aparatla düşürerek giren B.Y., ziynet eşyası ve para çaldı. Hırsızlık Bürosu ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu yakalanan B.Y., ifadesi alınmak üzere Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen B.Y., savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan B.Y., Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. B.Y.'nin, daha önce işlediği hırsızlık suçlarından toplam 22 yıl hapis cezası bulunduğu, ancak hamile ve küçük çocuğu olduğu için bu cezasının geçici süreyle ertelendiği öğrenildi.

B.Y.'nin tekrar hırsızlık yapması, halk arasında büyük tepkiyle karşılandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, benzer olayların önlenmesi için denetimlerin artırılacağını ve suçluların yakalanarak adalete teslim edileceğini belirtti.

Bu olay, Samsun'da hırsızlık olaylarının ne kadar yaygın olduğunu ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşların, evlerini güvenli hale getirmeleri ve şüpheli durumları polise bildirmeleri önemle tavsiye edilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.