Genç'ten Samsun'a çağ atlatacak projeler

Genç'ten Samsun'a çağ atlatacak projeler

Başkan Osman Genç tarafından "Ekonomik Gelişimin Anahtarı Ulaşım" anlayışıyla hazırlanan yerel, ulusal ve uluslararası ulaşım projeleri Samsun'a çağ atlatacak.

A+A-

Başkan Osman Genç tarafından "Ekonomik Gelişimin Anahtarı Ulaşım" anlayışıyla hazırlanan yerel, ulusal ve uluslararası ulaşım projeleri Samsun'a çağ atlatacak. Samsun-Irak Samsun-Batum, Demir İpek Yolu bağlantısı Canik-Asarcık karayolu, Vezirköprü-Bafra Karayolu ile Aktarma Limanı projeleri, Samsun'u Anadolu'nun merkezi yapacak projeler olarak dikkat çekiyor.

 

"Yakın Gelecekte Samsun" kitabıyla Samsun'u dünyada söz sahibi yapacak projeleri ortaya koyan Başkan Osman Genç tarafından hazırlanan yerel, ulusal ve uluslararası ulaşım projeleri büyük beğeni topladı. Vizyoner projeler kapsamında "Ekonomik gelişimin anahtarı Ulaşım" anlayışıyla hazırlanan ulaşım projeleri Samsun'u Orta Asya Orta Doğu, Rusya ve Karadeniz ülkelerine bağlayacak. Projelerin mimarı Başkan Genç, "Samsun'u tarihte olduğu gibi bugün de Anadolu'nun merkezi ve uluslararası şehir yapacak projelerimiz hazır" dedi.

 

GELİŞİMİN ANAHTARI ULAŞIM

Medeniyetin en önemli göstergelerinden birisinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Sanayi, ticaret, turizm, sağlık, tarım, hayvancılık ve aklımıza gelebilecek diğer gelişim alanlarının en temel altyapısı ulaşımdır. Hem şehir içi hem de şehirlerarası ve uluslararası yol ağlarının geliştirilmesi şehrimizin ekonomisine ve gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Samsun, öncelikle ilçeleri ve şehir merkezi ile etkin bir ulaşım ağına sahip olmalıdır. Canik-Asarcık karayolu, Vezirköprü-Bafra Karayolu, doğu çevre yolu gibi ulaşım projeleri acilen hayata geçirilmelidir" diye konuştu.

 

DEMİR İPEK YOLU

Samsun'un, deniz ve havayolu taşımacılığı ile bölgesinde önemli bir avantaja sahip olduğunu belirten Başkan Genç, "Limanı ve hava kargosunu diğer ulaşım ağlarıyla entegre edecek olan Samsun, uluslararası bir dünya şehri olmaya yelken açabilir. Günümüzde etkisini yitiren İpek Yolu coğrafyası, dönüşümün eşiğinde. Tarihi İpek Yolu, tren ağlarıyla, kara ve hava yolu ulaşım hatlarıyla, enerji koridorlarıyla, doğalgaz boru hatlarıyla yeniden uyanmanın arifesinde. Samsun'u mutlaka Demir İpek Yolu'na entegre etmeliyiz. Samsun'dan Kars'a kadar olacak olan demiryoluyla şehrimizi Demir İpek Yolu'na bağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

 

SAMSUN-IRAK, SAMSUN-BATUM DEMİRYOLLARI

Samsun'un, Anadolu'nun Avrupa ve Rusya'ya açılan kapısı konumunda oluğunu a ifade eden Başkan Genç, "Türkiye hızlı bir biçimde Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki ticarette bir ana merkez konumuna gelme olanağı buluyor. Ortadoğu ve Güney Kafkasya ülkelerindeki pazarlara Türkiye üzerinden ulaşmak isteyen Baltık ülkelerinin 7 yıl önce faaliyete geçirdikleri Uluslararası Viking Tren Yolu Projesi’nin Türkiye kapısı ise Samsun. Samsun-Kuzey Irak (Zaho) Demiryolu, Samsun- Batum demiryolu bu şehri yeniden uluslararası bir şehir yapacak. Samsun - Batum hızlı tren hattı hem yük hem de insan taşımacılığında Samsun’u Kafkaslara bağlayacak. Ticaret hacmimizde önemli bir yer tutan Gürcistan ve Rusya ticaretinde ticaret hacmi artacak" ifadelerini kullandı.

 

İŞ VE AŞ SORUNU OLMAZ

Lojistik merkez olma iddiasındaki Samsun’un liman ihtiyacını karşılayacak olan Aktarma Limanı (Hub-Port)'nın Tekkeköy’de Sanayi oluşumu ile uyumlu şekilde olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Aktarma limanının yanısıra dünya ticaretinde önemli bir yere sahip Ürdün’ün Akabe Şehri’nde olduğu gibi kurulacak Serbest Ticaret Bölgesi ile Samsun dünya ticaretinde söz sahibi olacaktır. Samsun'u tarihte olduğu gibi bugün de Anadolu’nun merkezi ve uluslararası şehir yapacak projeler elimizin altında. Şehir olarak bu projeleri hayata geçirdiğimizde Samsun'da iş ve aş sorunu kalmayacaktır. İşsizlik sona erecektir. Gençlerimiz gurbete çıkmayacak, hatta Samsun göç alan tercih edilen bir il olacaktır."


canik-belediyesi-1-013.jpg canik-belediyesi-015.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.