Ejder Meyvesi Sinop'ta Yetişti: Merakla Başlayan Hobi, Başarıyla Sonuçlandı

Ejder Meyvesi Sinop'ta Yetişti: Merakla Başlayan Hobi, Başarıyla Sonuçlandı

Sinop'un Dibekli köyünde yaşayan Emin Öztürk, Antalya'da görüp merak ettiği ejder meyvesinin fidelerini köyünde deneme amaçlı dikti ve üç ay içinde olumlu sonuç aldı.

A+A-

Sinop'un Dibekli köyünde yaşayan Emin Öztürk, Antalya'da görüp merak ettiği ejder meyvesinin fidelerini köyünde deneme amaçlı dikti ve üç ay içinde olumlu sonuç aldı. Ejder meyvesi, diğer adıyla pitaya, Sinop ikliminde başarılı bir şekilde yetiştirilmeye başladı.

Emin Öztürk yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3 yıldır ejder meyvesi yetiştiriyorum. Antalya'da gördüğüm bu bitkinin fidelerini getirdim ve deneme amaçlı dikim yaptım. Şu an itibariyle olumlu sonuç aldık. Sinop’un iklimi bu meyve için oldukça elverişli. Gece sıcaklığı 18 derece, gündüz ise 35 dereceyi bulduğunda çiçekler meyveye dönüşüyor. Haziran ortasında çiçek açmaya başlayan bitki, 60 gün sonra meyve veriyor," dedi.

Bu egzotik meyvenin tanesi pazarlarda yaklaşık 100 TL’ye satılırken, kilosu ise 200 TL’ye kadar çıkıyor. Öztürk, yetiştirdiği ejder meyvesinin pazar potansiyeli hakkında, "Meyvenin bir tanesi yarım kilogram civarında ve oldukça rağbet görüyor," ifadelerini kullandı.

Sinop ikliminin ejder meyvesi için uygun olduğunun anlaşılması, bölgedeki tarımsal çeşitliliğe önemli bir katkı sağlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.