Cinlerin Yazdığı İddia Edilen Yasaklı Kitap
Cinlerin yazdığı iddia edilen yasaklı kitap. Kitabül Azazil hakkında bilinenler. Kitabül Azazil içeriği nedir? Yazarı olduğu iddia edilen İbn-i Cuhaşe kimdir?
Cinler tarafından yazıldığı iddia edilen ve dünyada sadece iki kopyası bulunan yasaklı kitap: Kitabü’l Azazil!
Kitabü’l Azazil, tamamı cinler hakkında son derece detaylı bilgiler içeren 500 sayfalık bir kitap. Cinler alemine dair tüm sırların bu kitapta en ince detayına kadar yazılı olduğu düşünülüyor. Kitabın M.S. 500 yılında İbn-i Cuhaşe adında bir adam tarafından yazıldığı iddia ediliyor. Kimileri de M.S. 800’lü yıllarda yazıldığını söylüyor. Aynı zamanda kitabın yazarı olarak bilinen İbn-i Cuhaşe’nin de bir cin olduğunu iddia edenler de var. Kimse İbn-i Cuhaşe’nin kim olduğunu, nereden geldiğini, nereye gittiğini bilmiyor…Kitabın orijinalinin cinler hakkında fazla detaylı ve çizimlerle desteklenmiş olması, insanların; yazarının da cinlerden biri olduğunu düşünmesine neden olmuş.
Cinler Hakkında Gizli Korkutucu Bilgiler
Ortaya dökülen detayların neler olduğu doğal olarak bilmiyor ama vakti zamanında bu kitap insanları ziyadesiyle korkutmuş. Kitap basıldıktan kısa bir süre sonra çok gizli bilgiler içeren kısımların kitaptan çıkarıldığı ve bu haliyle basıldığı söyleniyor. Ayrıca kitabın Endülüs Emevi Devleti sınırları içinde yazıldığı ve o vakitlerde devlet kütüphanesinde muhafaza edilmiş olduğuna dair bir iddia da var. Kitabın 500’lü değil de 800’lü yıllarda yazıldığını kabul edersek kitap hakkındaki bir diğer söylenti olan kitabın Endülüs Emevi Devleti döneminde yazılmış olduğu da ihtimal kazanır. Bilime verdiği önemle bilinen Endülüs Emevi Devleti zamanında yazılmış olabileceği de söylenen Kitabü’l Azazil, o dönemlerde devlet kütüphanesinde muhafaza edilmekteymiş, söylentilere göre. İnsanları deliliğe sürüklediği düşünüldüğü ve yazarın cin olduğu iddia edildiği için kitap alimler tarafından tamamen yasaklanıyor ve geriye sadece iki kopyası kalıyor. Bu kopyalardan birinin kaybolduğu, bir diğerinin de bir müzede muhafaza edildiği söylentiler arasında… Muhafaza edilen bu kopyanın bazı kaynaklara göre Kurtuba Müzesi’nde bazı kaynaklara göre ise British Museum’da olduğu söyleniyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.