Bu Lise Mezunlarına İş Garantisi Sağlıyor

Samsun'da bulunan Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, cerrahi alet sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için 2018 yılında açılmıştır.

A+A-

Samsun'da bulunan Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, cerrahi alet sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için 2018 yılında açılmıştır. Bu okul, Türkiye'de tek olma özelliğini koruyarak, mezunlarına cerrahi el aleti sektöründe kolayca iş bulma imkanı sunmaktadır.

Nitelikli Eğitim ve İş İmkanları

Okul, yılda 70 mezun veren ve toplamda 300 öğrenci kapasitesine sahip bir eğitim kurumu olarak, tıbbi alet üretiminde Türkiye'de lider konumdadır. Öğrenciler, CNC makineleri ve diğer ekipmanlarla eğitim alarak, ameliyatlarda kullanılacak cerrahi aletlerin üretimini öğrenmektedir. Okul Müdürü Fatih Aydın, mezunlara Medikal Sanayi İnovasyon Derneği (MEDİKÜM) ile yapılan protokol çerçevesinde istihdam garantisi verildiğini belirtti.

Aydın, “Türkiye’de tek olan okulumuza olan ilgi her yıl artıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren pansiyon hizmetimiz başlayacak, bu sayede Türkiye’nin her yerinden öğrenci kabul edebileceğiz,” dedi.

Öğrencilerden Destekleyen Yorumlar

Okuldan mezun olmanın avantajlarını aktaran öğrenci Murat Köse, “Buradan mezun olduğumda işim garanti olduğu için bu okulu tercih ettim. Tıbbi cihaz malzemelerini üretmeyi öğreniyoruz. Diğer öğrencilere buraya gelmelerini öneriyorum,” dedi.

Diğer bir öğrenci Büşra Nur Kabalı ise, “Hastanelerde kullanılan cihazların üretimini öğreniyoruz. Bu okula geldiğim için çok şanslıyım,” şeklinde konuştu. Öğrenci Sümeyra Odabaş, LGS puanı ile bu okula kabul edildiğini ve üniversiteye gitmeleri durumunda ek puan kazanacaklarını vurguladı.

Geleceğe Yatırım

Öğrenci Hümeyra Kartal, “Bu okul nitelikli bir okuldur. Üniversite imkanı ve iş garantisi var. Bu işin eğitimini aldım, istersem üniversite okuyabilirim,” ifadelerini kullandı.

Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yalnızca cerrahi alet sektörünün değil, Türkiye'nin sağlık sektörünün geleceğine de önemli katkılarda bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.