Başkan Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Muhtarlarla Buluştu

Başkan Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Muhtarlarla Buluştu

Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

A+A-

Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Alaçam Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinlikte, ilçenin 65 mahallesinde görev yapan muhtarlar onuruna yemek verildi. Başkan Özdemir, vatandaşlar ile devlet kurumları arasında köprü görevi üstlenen muhtarların gününü kutlayarak, onlara olan minnettarlığını ifade etti.

“Sizlere Minnettarız, Sizlere Hizmetkârız”

Başkan Ramazan Özdemir, konuşmasında birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, "Sizleri seviyoruz, sizlere minnettarız, sizlere hizmetkârız. Mahallelerdeki talepleriniz ve önerileriniz bizler için değerlidir" dedi. İlçe merkezinde yürütülen doğal gaz çalışmaları nedeniyle tahrip olan yolların hızla tamir edildiğini ve doğal gazsız ev kalmayacağını belirtti. Ayrıca kırsal bölgelerde yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Kaymakam Fatih Kayabaşı ise muhtarlık teşkilatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve günümüzde de önemli görevler üstlendiğini dile getirdi. "Muhtarlar, vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi görerek, halkın taleplerini yetkili mercilere iletmede birinci derecede sorumludur" diyen Kayabaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemin bu mesleğin itibarını artırdığını vurguladı.

"Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşlarıdır"

Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karlı Mahallesi Muhtarı Süleyman Sevinç de Mustafa Kemal Atatürk’ün "Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır" ifadesini hatırlatarak, muhtarların mahallelerine ve şehre en iyi şekilde hizmet edebilmek için belediye ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikte muhtarların talepleri ve önerileri dinlenerek, mahallelerdeki sorunların çözümüne yönelik adımlar ele alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.