Başkan Doğan: "Samsun Sanat ve Edebiyat Tutkusu ile Ön Plana Çıkıyor"

Başkan Doğan: "Samsun Sanat ve Edebiyat Tutkusu ile Ön Plana Çıkıyor"

Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Samsun Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi ve yoğun katılımla sona erdi.

A+A-

Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Samsun Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi ve yoğun katılımla sona erdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda açtığı stant, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekti. Çeşitli yayınlar, kitap ayraçları, boyama kitapları ve puzzle setleri gibi eğlenceli materyalleri inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler, Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ile tanışarak bilimsel deneylerle keyifli anlar yaşadı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan bu deney düzenekleri, fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden biri oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, fuarın Samsun’un kültürel kimliğini vurguladığını belirterek, şehrin sanata ve edebiyata olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Doğan, "Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak bizler için son derece önemliydi. Samsun’umuz sanata ve edebiyata tutkusu ile de ön plana çıkan bir şehir. Kitap fuarları, halkımızı kitaplarla buluşturuyor ve şehrimizin kültürel dokusunu zenginleştiriyor," dedi.

Gençler İçin Özel Ulaşım Desteği

Başkan Doğan, gençlerin fuara katılımını teşvik etmek için Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım desteği sağladıklarını ifade etti. "Gençlerimizin Kitap Fuarı’na rahat ulaşması için ücretsiz ulaşım hizmeti sunduk. Bu sayede gençler, hem kitaplarla buluştu hem de yazarlarla tanışarak ilham dolu bir deneyim yaşadı," şeklinde konuştu.

Doğan, Samsun’un edebiyat ve sanata olan tutkusunu daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Gelecek yıllarda daha fazla etkinlik, daha fazla yazar ve okurla buluşmak dileğiyle," diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.