Baraj Gölünde Facia: 4 Kişi Boğularak Can Verdi

Muş'un Bostankent köyünde piknik yapan Karakaya ailesinin üyeleri, Alpaslan-1 Baraj Gölü’nde yaşanan üzücü olayda boğularak hayatlarını kaybetti.

A+A-

Muş'un Bostankent köyünde piknik yapan Karakaya ailesinin üyeleri, Alpaslan-1 Baraj Gölü’nde yaşanan üzücü olayda boğularak hayatlarını kaybetti. Baraj gölüne giren 13 yaşındaki Rabia Karakaya’nın boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine, diğer aile üyeleri onu kurtarmak için suya girdi. Ancak, göle giren dört kişi de kısa sürede suda kayboldu.baraj-golunde-facia-4-kisi-bogularak-can-verdi-2.jpg

Olayın Detayları

Alınan bilgiye göre, Karakaya ailesi piknik yapmak için Alpaslan-1 Baraj Gölü'ne gitti. Rabia Karakaya (13) gölde boğulma tehlikesi geçirince, onu kurtarmak için Yasin Karakaya (18), Edanur Karakaya (20), Fatma Karakaya (22) ve Eylül Tekin (15) de suya girdi. Ancak, bu dört kişi de kısa sürede suda kayboldu.

Arama Kurtarma Çalışmaları

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Rabia, Yasin ve Edanur Karakaya ile Eylül Tekin'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Boğulanların cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Suda kaybolan Fatma Karakaya'yı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Bölgedeki Üzüntü ve Uyarılar

Yaşanan trajik olay, bölgedeki vatandaşlar arasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Yetkililer, vatandaşları baraj gölü ve benzeri sulak alanlarda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu tür alanlarda yüzmenin tehlikeli olabileceğini belirten yetkililer, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.