Bafra'da dönere kadın eli değdi

Bafra'da dönere kadın eli değdi

Bafra'da yaşayan 47 yaşındaki Şerife Yelken, pişirdiği döner ile lezzete lezzet katıyor.

A+A-

Yıllarca restoranlarda çalışan, döner ustalarını izleyerek döner kesmeyi öğrenen Şerife Yelken şimdi kendi işinin patronu oldu. Pandemi nedeniyle döner ustaları ile yolları ayırmak zorunda kalan Şerife Yelken, Bafra’da tek kadın döner ustası olarak fark oluşturuyor.

Yıllarca restoranlarda çalıştığını söyleyen Şerife Yelken, “Şimdi kendi işimizi kurduk. Şu an döner üzerine çalışıyoruz. Pandemiden dolayı usta çalıştıramadığımız için eşimle beraber kendimiz yapmaya karar verdik. Olumsuz olarak bir şey görmedik. Olumlu olarak çok şey görüyoruz. Bayan olduğumuz için insanlar temizlik konusunda daha çok güveniyor, gören döner siparişi veriyor. Hijyene daha fazla dikkat ediyoruz. Zaten eşim ve bir bayanla çalışıyoruz. Şu an mutluyuz ve çok güzel gidiyor" dedi.
Şerife Yelken’in kocası 48 yaşındaki Fedai Yılmaz Yelken de "Turizm mezunuyum, daha önce Antalya’da 10 sene kadar çalıştım. Daha sonra memleketimize geldik. Farklı yerlerde hizmet verdik. En büyük destekçim eşimle birlikte burayı kurduk.

Pandemi dolayısıyla işler zora düştü. Ustamızla yolları ayırmak zorunda kaldık. Eşimle birlikte bu işi öğrendik. Eşim döner ocağının başında tavuğun her türlü işlemesini kendisi yapıyor. Açmasını, dizmesini, kesmesini, pazarlamasını her şey eşime ait, ben de servis işini yapıyorum. Yanımızda bir tane kızımız var. O da bize yardımcı oluyor" diye konuştu.

bafrada-donere-kadin-eli-degdi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum