Bafra Belediyesi, Dereler Güneş Enerji Santrali Projesini Halka Anlattı

Bafra Belediyesi, Dereler Güneş Enerji Santrali Projesini Halka Anlattı

Bafra Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Dereler Güneş Enerji Santrali projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı, 12 Temmuz 2024 tarihinde Bafra Belediyesi toplantı salonunda yapıldı.

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Dereler Güneş Enerji Santrali projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı, 12 Temmuz 2024 tarihinde Bafra Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, projenin detayları halka anlatıldı ve katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Bafra Belediyesi tarafından "İlan.gov.tr" üzerinden yayımlanan ilana göre, "Samsun İli Bafra İlçesi Dereler Mahallesi 116 ada 13 parselde Bafra Belediyesi tarafından yapılması planlanan Dereler Güneş Enerji Santrali (1296 kWp / 999.9 kWe) projesi sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında halkı bilgilendirmek ve görüş/önerilerini almak amacıyla Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II Ek finansman kapsamında Dünya Bankası tarafından finanse edilen proje, İller Bankası aracılığıyla Bafra Belediyesi tarafından yürütülecektir. 12.07.2024 tarihinde saat 14:00’da İlimiz, Bafra Belediyesi toplantı salonunda Halk Katılım Toplantısı yapılacaktır. İlanen Duyurulur."

Toplantıya katılan vatandaşlar, proje hakkında detaylı bilgi alma ve görüşlerini paylaşma fırsatı buldu. Bafra Belediyesi yetkilileri, projenin çevresel ve ekonomik faydalarını vurgularken, katılımcıların sorularını yanıtladı ve önerilerini dinledi. Projenin, bölgedeki enerji ihtiyacını karşılamak ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı yaratmak amacıyla hayata geçirileceği belirtildi.

Bafra Belediyesi yetkilileri, Dereler Güneş Enerji Santrali projesinin çevre dostu bir yaklaşım benimsediğini ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılayarak ekonomik fayda sağlayacağını vurguladı. Toplantıya katılan vatandaşlar da projeye ilişkin sorularını sorarak, projeye yönelik olumlu ve olumsuz görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.