Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Maaşı Meclis Toplantısında Oylamaya Sunuldu

Bafra Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Eylül Perşembe günü gerçekleşti. En önemli gündem maddesi yeni atanan Belediye Başkan Yardımcısının maaşı oldu. 

A+A-

Bafra Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Eylül Perşembe günü gerçekleşti. En önemli gündem maddesi yeni atanan Belediye Başkan Yardımcısının maaşı oldu. 

Bu ayki meclis toplantısında gündem maddelerinin oylanmasının ardından Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısına ait İmar Komisyonu raporunun görüşmesine geçildi.

Fatih (Büyükcami) mahallesindeki millet bahçesi be yönetim merkezi olarak planlanan bölgede trafik yoğunluğu artmaktadır. 14,50 m yolların oluşturulması gerekmektedir. Bölgedeki yolların genişletilmesi önerilmektedir. Plan değişikliği önerilmiştir. Başkan Hamit Kılıç komuyla ilgili; “7 metre olan yolları 14 metreye çıkararak orada bir ring oluşturmaya çalıştık” diye konuştu. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nde belediyeye ait adanın satışıyla ilgili madde görüşülmeye geçildiğinde Başkan Kılıç, bundan önceki parselleri Kadim Bafra üzerinden sattıklarını orta ölçekli sanayide bir adanın belediyeye ait olduğunu ve bu adanın belediye tarafından satışını yapmak istediklerini ve ne kadara fiyat verileceğini de bu yolla tespit etmeyi planladıklarını aktardı.

MHP Meclis Üyesi Asım Celal Usta konuyla ilgili Başkan'a şu soruları yöneltti: "Kadim Şirketi'nin malı içerdeki kişiler tarafından satılabiliyorsa ve bir sorun çıkmadıysa neden belediye ihaleye başvurdu? Bir önceki satış doğruysa neden oradan devam etmiyorsunuz? İhale usulü doğruysa neden ihaleyle yapmadınız bütün satışları?

Orta Ölçeklideki Arazinin Belediye Eliyle Satışı AK Parti ve İYİ Parti Oylarıyla Geçti

Başkan Kılıç konuyla ilgili cevap olarak şunları söyledi: "22 adamız var. Biz sadece bir tanesini belediye üstünden ihaleyle satıyoruz. Biz hangi mülkü satarsak satalım mutlaka ekspertiz yaptırıyoruz. Kadim’de ihale şartı yok. Kadimden satış yapmamızın sebebi hedefe ulaşmak. Bu sayede hurdacıya da mermerciye de orta ölçekliden iş yeri verdik." Oylamaya sunulan dilekçe İYİ Parti ve AK Parti oylarıyla kabul edildi.

Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Ziya Aliçeşme Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen çevre kirliliği ile ilgili hibe için meclisten yetki talep etti. Oy birliğiyle kabul edildi.

Gizli Oylama Talep Edildi

Belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı olarak atanan Mustafa Erkan Tokur'un belediye başkanına verilen ödeneğin 3/2'si olarak belirlenmesi için mecliste oylamaya sunuldu. Öncesinde Tokur meclis salonundan yasa gereği çıkarıldı. Oylama tokur2un gıyabında yapıldı. CHP'li Meclis Üyesi Turgay Bayrak gizli oylama talep etti.

Başkan: "Benim Sözümün Üstüne Belediye'de Söz Söyleyecek Kimse Yok!" 

Konuyla ilgili gizli oylama talep eden bir diğer isim Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Ramazan Çotur: "Belediye ne kadar resmi bir kurum olsa bile siyaseten yönetilen bir yerdir. Yarın Mustafa beyin dediğine Şaban bey yok derse olmaz." diye konuştu. 

Çotur'a cevap veren Başkan Kılıç : "Benim sözümün üstüne belediyede bir söz söyleyecek kimse yok. Bütün sorumluluk benim. Tek yetkili benim. Muhalefet yapın anlıyorum ama bu tür meseleler meclise halel getirecek meselelerdir. Buna gerek yok."

Gizli Oylama Reddedildi!

Ardından Başkan maaş oylamasının gizli mi açık mı olacağına yönelik oylama yaptı. Açık oylamaya karar verildi. Belediye Başkan yardımcısının maaşı Belediye başkan maaşının 3/2'si olarak İYİ Parti ve AK Parti oylarıyla kabul edildi. MHP,CHP ve YRP oylarıyla red verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum