Alaçam'ın Çeltiğini Kuraklık Vurdu, Çeltikler Tehlikede

Ülke genelinde yaşanan kuraklık, Samsun'un Alaçam ilçesindeki çeltik üreticilerini zor durumda bıraktı. Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, çiftçilerin dayanacak gücü kalmadığını ve acil suya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

A+A-

Ülke genelinde yaşanan kuraklık, Samsun'un Alaçam ilçesindeki çeltik üreticilerini zor durumda bıraktı. Çiftçiler, kuraklıkla mücadele etmeye çalışırken, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez, çiftçilerin dayanacak gücü kalmadığını ve acil suya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Çeltik üretiminde Samsun'da Bafra'dan sonra ikinci sırada yer alan Alaçam, bu yıl yağışsız geçen mevsim nedeniyle susuz kaldı. Kendi imkanlarıyla sondaj sulaması yapmaya çalışan çiftçiler, su temin edemeyenler veya yer altı suları kuruyanlar büyük zorluk yaşıyor. Bafra'dan sulama suyu bekleyen Alaçamlı çiftçiler adına konuşan Başkan Sönmez, en azından 10 günde 2 defa Bafra'dan su salınmasını talep etti.

Sönmez, su gelmezse tüm çeltiklerin yanacağını ve geri dönülemez bir duruma gelineceğini vurguladı. Gelecek yıllarda su sorununun tekrar yaşanmaması için daha önce projelendirilen Taşkelik Göleti'nin bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Sönmez, Alaçam'daki tarımın geleceğinin suya bağlı olduğunu belirterek yetkililere duyarlılık çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2024-06-28-at-14-29-28.jpeg25-066.png26-059.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum