Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Hırsızlık ve Dolandırıcılık Uyarısı

Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Hırsızlık ve Dolandırıcılık Uyarısı

Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Bilinçlendirdi: Hırsızlık ve Dolandırıcılığa Karşı Broşür Dağıtımı yaptı.

A+A-

Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara yönelik hırsızlık, dolandırıcılık, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi suçlara karşı bilgilendirme amacıyla broşürler dağıttı. Bu broşürlerde, vatandaşların suçlardan korunma tedbirleri hakkında bilinçlenmesi hedeflendi.

Emniyet Güçleri Her Zaman Görevde

Emniyet yetkilileri, 24 saat görevde olduklarını belirterek, vatandaşların güvenliği için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti. İlçedeki huzurun korunmasında polis-vatandaş işbirliğinin önemine dikkat çeken yetkililer, "112 İhbar hattına gelen ihbarlar bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın dikkatli olması, suç oranlarının azaltılmasında büyük rol oynuyor" dedi.

Her Hafta Bilgilendirme Yapılıyor

Alaçam Emniyet Müdürlüğü ekipleri, her hafta Çarşamba günleri halk pazarında, cadde ve sokaklarda bilgilendirme broşürleri dağıtarak, hırsızlık, dolandırıcılık, sahte para ve kapkaç gibi suçlara karşı alınabilecek tedbirler hakkında vatandaşları uyarıyor. Ayrıca, iş yerlerinden ve evlerden hırsızlık olaylarına karşı da çeşitli önlemler anlatılıyor.

Telefon Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Yetkililer, sanal ortamda yapılan saldırılar ve telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. "Kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp para ya da altın isteyen şahıslara kesinlikle inanmayın" uyarısını yaptı.

Vatandaşların şüpheli durumlarda hemen emniyete başvurmalarının önemine vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.